Friday, August 14, 2020

CARA PENYIMPANAN PEKASAM DAGING MAK LONG

'TERIMA KASIH ATAS PEMBELIAN ANDA'

Jika produk diterima dalam keadaan kembung, bocor dan terbuka, ini adalah di sebabkan sifat semulajadi yang bergas. Simpan dalam peti sejuk selama 2 jam sebelum dibuka.


CARA PENYIMPANAN PRODUK


1. SIMPAN DI SUHU BILIK

- Simpan di tempat yang sejuk dan tidak terdedah kepada cahaya matahari.

- Tahan selama 4 minggu dari tarikh penerimaan

- Sebelum buka bungkusan, simpan pada suhu bilik, selepas dibuka, simpan dalam chiller. 

- Tahan 12 minggu selepas dibuka.


2. SIMPAN DI DALAM CHILLER

- Tahan selama 24 minggu dari tarikh penerimaan.

- Selepas dibuka, simpan dalam chiller. Tahan 12 minggu selepas dibuka.


3. PENYIMPANAN SECARA SEJUK BEKU (FROZEN) 

- Tahan selama 48 minggu dari tarikh penerimaan.

- Selepas dibuka, simpan dalam chiller. Tahan 12 minggu selepas dibuka.

No comments:

Post a Comment